AKCIJA – BICIKLISTI U PROMETU

AKCIJA – BICIKLISTI U PROMETU

Općina Podravska Moslavina u suradnji s Policijskoj postajom Donji Miholjac, 28. listopada 2019. održala je akciju za bicikliste u prometu. 

Akcije se održala u Područnim školama Podravska Moslavina i Krčenik te u općini Podravska Moslavina. 

Policijski službenici održali su kratko predavanje djeci u školama kako bi ih upoznali s opasnostima u prometu te važnosti prometnih pravila i vidljivosti u prometu pomoću reflektirajućeg prsluka. Djecu su pobliže upoznali s osnovnim pravilima biciklista u prometu, važnosti ispravnog bicikla, što biciklist ne smije raditi u prometu i čega se dužan pridržavati. 

U općinu Podravska Moslavina načelnik Dominik Cerić i voditeljica projekta „Zaželi“ Edita Šimara pozvali su žene zaposlene na projektu kako bi ih se podsjetilo i uputilo na prometna pravila biciklista te opasnosti u prometu jer su i same svakodnevno sudionice u prometu po raznim vremenskim uvjetima. Na kraju svakog predstavljanja akcije i održanog predavanja, policijski službenici podijelili su promotivne letke „Biciklirajmo biciklističkom“ i „Zaštitimo bicikl od krađe“. Općina Podravska Moslavina financirala je svjetla za bicikle koja je podijelio načelnik Općine Dominik Cerić.