[ODLUKA] o mjerama sprečavanja COVID-19

Published by Admin on

Na temelju članka 7. Poslovnika o radu Stožera civilne zaštite sjednice, načelnik Stožera civilne zaštite Općine Podravska Moslavina dana 15. ožujka 2020. donosi slijedeću: 

ODLUKU 

o mjerama sprečavanja

COVID-19

Članak 1.

Zbog opasnosti širenja Corona virusa –COVID-19 na području Općine Podravska Moslavina i općenito zbog ugroženosti zdravlja stanovništva Republike Hrvatske, općina obustavlja rad sa strankama.

Trajanje odlukom predviđene mjere predviđa do 29.03.2020.

Članak 2.

U slučaju hitnih i neodgodivih poslova službenici Jedinstvenog upravnog odjela Općine Podravska Moslavina dužni su pridržavati se preporučenih higijenskih mjera opreza, izbjegavati bliski kontakt s osobama koje imaju respiratorne simptome, dužni su održavati higijenu okoline i radnog mjesta u smislu čišćenja i dezinfekcije površina, predmeta te su u obvezi provjetravati radni prostor.

Navedene upute preporučuju se svim mještanima općine odnosno ugostiteljskim i drugim objektima koji nastavljaju sa svojim radom.

Članak 3.

Građani Općine Podravska Moslavina i Republike Hrvatske kontaktiraju u slučaju hitnosti s upravnim odjelom putem e-mail-a opcina.podravskamoslavina@os.t-com.hr  ILI na telefonski broj 031 641 212  zbog smanjivanja izravnog kontakta sa strankama.

Članak 4.

Svi roditelji koji nemaju mogućnosti ostaviti djecu, a koja su polaznici Male škole u navedenom periodu zbog obaveza na radnim mjestima, mogu djecu dovesti u Malu školu, sukladno dogovoru sa odgajateljicom.

Članak 5.

Građanima i posjetiteljima općine Podravska Moslavina nalaže se:

  • zabrana okupljanja većeg broja stanovnika na otvorenom i zatvorenom prostoru;
  • pridržavanje preporučenih higijenskih mjera i mjera oprez, također nalaže se izbjegavati bliski kontakt s osobama koje imaju respiratorne simptome;
  • održavanje higijene okoline i radnog mjesta u smislu čišćenja i dezinfekcije površine, predmeta i provjetravanje radnog prostora te se isto nalaže svim mještanima općine, ugostiteljskim i drugim objektima;
  • preporuka je da se rad u kafićima ograniči do 18,00 sati.

Članak 6.

Od 16.3. 2020. godine do 29.03.2020. zabranjuju se održavanja svih kulturnih, zabavnih ili drugih događanja koja podrazumijevaju okupljanja većeg broja osoba u svim zatvorenim prostorima u vlasništvu Općine Podravska Moslavina na području cijele Općine Podravska Moslavina, osim za potrebe rada Stožera civilne zaštite Općine Podravska Moslavina i tijela Općine Podravska Moslavina (uključujući društveni, kulturni dom i dr.);

Članak 7.

Udrugama civilnog društva nalaže se zatvaranje prostora kojeg iste koriste kao i prostora koje te udruge koriste za manifestacije. 

Članak 8.

Sukladno Odluci Vlade Republike Hrvatske nakon sastanka s Nacionalnim stožerom Civilne zaštite – od ponedjeljka 16. ožujka 2020. obustavlja se na 14 dana održavanje nastave u osnovnim i srednjim školama te na fakultetima.

Sve potrebne obavijesti za roditelje, te učenike koji pohađaju Osnovnu školu Ante Starčević Viljevo mogu se pratiti na web stranici škole,  http://os-astarcevica-viljevo.skole.hr/

Nastava za učenike razredne nastave odvijat će se u dogovoru s učiteljima i putem HRT3. 

https://skolski.hrt.hr/

Sukladno preporukama Nacionalnog i Županijskog stožera civilne zaštite upućuju se svi građani kako nema potrebe za gomilanjem namirnica budući opskrba istim nije ni
sa čime ugrožena.

Sukladno preporukama Nacionalnog i Županijskog stožera civilne zaštite upućuju se svi građani da kontakte sa zdravstvenim djelatnicima, osim u hitnim slučajevima,
prvenstveno obavljaju telefonski ili putem elektroničke pošte.

Članak 9.

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja i vrijedi do 29. ožujka 2020. godine, a objavit će se na mrežnim stranicama Općine Podravska Moslavina i na oglasnoj ploči.

Načelnik Stožera civilne zaštite 

Općine Podravska Moslavina

Zvonko Klanac

Categories: NovostiOglasna

Skip to content