Priopćenje o izjavi gosp. Branimira Glavaša

Gosp. Glavaš je 05. srpnja 2015. godine u Podravskoj Moslavini u svom stilu obrazložio program HDSSB-a kako treba nastupati i odnositi se prema općinama u kojima HDSSB nikako ne uspijeva svojom ” razvojnom” politikom doći na vlast.

Treba oblatiti čelnike a i one koji pomažu općini i sve te birače koji ih na demokratski način biraju a zatim ukinuti ili prekrojiti ili pripojiti po nekom novom ” boljem modelu ”.

Općina Podravska Moslavina je opstala zahvaljujući teškom i mukotrpnom radu bez obzira što je bila u III skupini Područja posebne državne skrbi ( a sada u 1. skupini potpomognutih područja ) zaradi ekonomske nerazvijenosti.

Općina iako mala opravdala je svoje postojanje realiziranim projektima: telefona, plinofikacije, vodoopskrbe, asfaltiranje ulica, izgradnjom dviju mrtvačnica, obnovom tri crkve, izgradnjom dva Vatrogasna doma, obnovom dva Mjesna doma, izgradnjom autobusnih stajališta, sanacijom divljih odlagališta, stipendiranjem učenika i studenata, potpomaganjem ugroženog stanovništva, kroz programe Javnih radova privremeno zapošljavanje nezaposleni.

Općina priprema projekte za omogućavanje boljih uvjeta rada i življenja svim našim stanovnicima od realizacije projekta odvodnje, izgradnje poslovne zone, kroz projekt prekogranične suradnje sa Republikom Mađarskom izgraditi skelski prijelaz za razvoj privredne i turističke suradnje.

Dovršiti izgradnju svih nerazvrstanih cesta, rekonstruirati sve društvene domove i izgraditi parkirališta.

Sa gosp. Branimirom Glavašom generalom domovinskog rata ne želimo polemizirati jer svatko ima pravo na svoje mišljenje ali će budućnost pokazati da smo mala i uspješna Općina.

Općinski načelnik:

Zdravko Šimara