Naslovna >> Novosti >> Bolnica za medvjediće

Poštovani,

ovim putem vas želimo obavijestiti o održavanju „Bolnice za medvjediće“ velikog humanitarno-edukativnog projekta koji će se održati u Donjem Miholjcu, 11. svibnja (subota) od 12.00 do 17.00 sati na prostoru ispred Glazbene škole (Ljetne pozornice). Osnovni cilj ovog zajedničkog projekta Lions kluba „Mihael“, ZU Ljekarne Kovačević, Društva naša djeca i Gradskog društva Crvenog križa iz Donjeg Miholjca, uz podršku Dječjeg vrtića ˝Pinokio˝ i OŠ A. Harambašić i stručno vodstvo studenata medicine (članova CroMSIC-a) je edukacija djece vrtićkog i ranog školskog uzrasta o radu liječnika, funkciji bolnice, procesu liječenja i zdravom življenju. Kroz igru i interakciju želimo educirati djecu te smanjiti dječji strah od bijelih kuta. Na navedenom prostoru, djecu i njihove plišance dočekati ćemo u „čekaonici“ gdje će djeca moći crtati, igrati se, razgovarati, a nakon toga otići u „ordinaciju“ gdje će studenti medicine uz upotrebu raznih medicinskih pomagala i uz pomoć djece pregledati i izliječiti njihove plišane igračke, te za kraj sa napisanim receptima otići u ˝ljekarnu˝ po lijek za svog bolesnog plišanca (poklončić, edukativni letak, voće, sokić, slatkiš i dr.). Ovakva vrsta edukacije djece se napokon ponovno održava u našem mjestu  i nadamo se da će biti poučna i korisna, kao i prethodnih godina prije stanke zbog pandemije.

Također ćemo prigodno obilježiti „Dan obitelji“ raznim sportskim i natjecateljskim igrama, kreativnim radionicama, čitanjem knjiga, a posjetiti će nas i mađioničar koji će od 16h uveseljavati djecu.

Ono što je jako bitno, ovogodišnja „Bolnica za medvjediće“ ima i veliki humanitarni značaj. Prikupljati će se donacije za našu sugrađanku, hrabru petogodišnju djevojčicu Marlenu koja se, osim što živi u neprikladnim životnim uvjetima, bori s tumorom na mozgu.

Akcija „Za Marlenu“ je pokrenuta još početkom travnja, a donirati se može i uplatom na račun ili skeniranjem naloga koji vam šaljemo u prilogu. Također bi iskoristili priliku i napomenuli da je u organizaciji Humanitarni koncert „Za Marlenu“ koji planiramo za 29. svibnja, a o čemu ćemo vas također pravovremeno obavijestiti.

Bili bi zaista zahvalni kada bi nas medijski podržali, popratili ovaj naš događaj, pridružili nam se u subotu, snimili prilog i sl.

Za dodatne informacije možete se obratiti predstavnicima udruga koje sudjeluju u organizaciji:

Karolina Dasović, LC Mihael (0989469902, karolinajugovic@yahoo.com)

Tihana Brkić, ZU Ljekarna Kovačević (095/8371616, tihana.brkic1985@mail.com)

Gordana Badovinac, DND (095/9107236, gordana.badovinac@gmail.com)

Budite i vi dio naše priče, jer zajedno možemo učiniti velike stvari.

https://www.facebook.com/snagasolidarnostizamarlenu

S poštovanjem,

organizatori

Slični članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Skip to content